Vučić: Ako Zvezda i Partizan ne plate poreska dugovanja ići će u stečaj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Saša Đorđević/DS
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su poreska dugovanja fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda velika ali da će oni morati da plaćaju svoje obaveze ili će “uslediti blokade i stečaj”.

“Da li ćemo pomoći? Pomoći ćemo na svaki način… Vodićemo računa da 91 odsto ljudi u zemlji navija za ta dva kluba i da oni imaju značajan ugled u Evropi i svetu. I da kada nose imena naših firmi na dresovima u svetu promovišu naša preduzeća i snagu tih kompanija”, rekao je Vučić nakon otvaranja dela obilaznice oko Beograda.

On je rekao da će država pomoći sve što može, u skladu sa zakonom, ali da će Večiti rivali morali da ispunjavaju svoje obaveze u roku.

Komentarišući nedavni izveštaj ministra finansija Siniše Malog o državnoj pomoći Crvenoj zvezdi i Partizanu, Vučić je rekao da se u tom dokumentu videlo da je ta pomoć distribuirana fer i na ravne časti, ali da je napravljena greška što se nije dovoljno davalo drugim klubovima u Nišu, Kragujevcu, Leskovcu, Kraljevu, Kruševcu, Zrenjaninu, Subotici ili Pančevu.

“Trebalo je davati više u cetralnoj Srbiji na uštrb Beograda. Ali postojalo je ravnomerno i fer finansiranje večitih rivala, uprkos raznih vrsta spekulacija koje su dolazile od onih koji su svoju krivicu uvek prebacivali na politiku”, rekao je on.

Vučić je dodao da je država izašla sa vrlo preciznim podacima po pitanju poreskog duga i da nije moguće da neko ne priznaje postojanje kamate, jer je to sastavi deo poreskih obaveza, koje će morati da plate i Crvena zvezda i Partizan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x