Vučić čestitao Dan RV i PVO i Božić vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RP i PVO) 24. decembar, pripadnicima tog roda vojske i najavio nastavak investicija u vojnu opremu. On je povodom Božića koji se po Gregorijanskom kalendaru slavi sutra, uputio čestitku nadbiskupu beogradskom i mitropolitu Stanislavu Hočevaru.

Povodom Dana RV i PVO Vučić je ukazao da se pre više od jednog veka Srbija našla medju prvih pet zemalja sveta koje su upotrebile vazduhoplove u borbenim dejstvima, prenela je pres sužba predsednika Srbije.

“Tokom vremena, ponosno ste negovali i pronosili tradiciju vaših predaka sačuvavši disciplinu, odgovornost, stabilnost koje i danas neupitno krase vaše pripadnike, zbog čega jedinice vašeg vida i spadaju u najreprezentativnije i najsnažnije uporište Vojske Srbije”, naveo je on.

Ocenio je i da su se isplatila dosadašnja ulaganja u vojno vazduhoplovstvo i naglasio značaj tog roda vojske za sigurnost gradjana Srbije.

“Na nedavno održanom prikazu sposobnosti dela vaših jedinica, imali smo prilike da vidimo koliko se isplatilo dosadašnje ulaganje države u modernizaciju Vojske Srbije i uveravam vas da ćemo nastaviti sa jednakim investicijama, kako bi naša avijacija bila još bolja i snažnija”, rekao je on.
On je poželeo pripadnicima RV i PVO praznik da i dalje postižu zavidne rezultate i doprinosite razvoju operativnih sposobnosti Vojske Srbije, ali i sigurnosti svih gradjana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas Božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i mitropolitu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

“Želim da duh Božića bude i u narednoj godini podsticaj da, svedočeći svoju tradiciju, složno i zajednički delujemo za napredak Republike Srbije. I u godini za nama potvrdili smo opredeljenost da odlučno dajemo odgovor pred svim izazovima koji se postavljaju pred našom državom, na dobrobit svih naših gradjana”, naveo je Vučić u čestitki.
Istakao je da će u Srbiji i njenim državnim organima “uvek imati pouzdanog i odanog partnera”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x