Vučić čestitao dan vida RV i PVO: Država svesna koliko može da se osloni na vaše angažovanje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) povodom Dana tog vida Vojske Srbije i istakao da je država svesna u kojoj meri može da se osloni na njihovo angažovanje.

“I zato budite uvereni da napori koji se ulažu u modernizaciju srpskog vojnog vazduhoplovstva ni u narednom periodu neće posustati”, naveo je Vučić u čestitki.

Prema njegovim rečima, koristeći bogato iskustvo i znanje, pokazujući visok stepen profesionalizma, te jedinice uspevaju da bez izuzetka odgovore na sve izazove sa kojima se susreću.

“Siguran da ćete i ubuduće uspešno izvršavati namenske zadatke i doprinositi izgradnji i razvoju kako vaših jedinica, tako i afirmaciji vazduhoplovstva Vojske Srbije u celini, u čemu imate bezrezervnu podršku države, čestitam vam jubilarnu godišnjicu”, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da se Dan vida RV i PVO obeležava 24. decembra, na dan kada je pre 110 godina na osnovu Odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog Generalštaba, vojvoda Radomir Putnik doneo rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x