Vučić čestitao Dan Vojske ministru, načelniku Generalštaba i svim pripadnicima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Aleksandar Vučić Facebook; arhiva
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, on je u čestitki naveo da pripadnici vojske svakodnevno pokazuju profesionalnost, odlučnost i posvećenost redovnim dužnostma.

“Da ste visoko uvežbani i spremni da u svakom trenutku odgovorite na izazove, rizike i pretnje po bezbednost naše zemlje i njenih građana najbolje se moglo videti na združeno-taktičkim vežbama održanim u toku prethodne godine među kojima je svakako i ‘Vatreni štit 2022’, gde se u punom sjaju pokazala vatrena moć naših jedinica”, rekao je Vučić.

On je dodao da je srpska vojska oduvek, bez obzira na okolnosti, uz pomoć raspoloživih kapaciteta, bila “čvrst oslonac državi”, a da ono što joj je davalo snagu jesu posvećenost, čast i visok moral njenih pripadnika.

“Jako mi je drago što je Vojska Srbije danas mnogostruko jača i može se pohvaliti znatno boljom opremljenošću. Pravite velike korake na putu daljeg napretka, a država je tu da pruži sve od sebe kako bismo zajednički uspeli u najvažnijem zadatku – očuvanju suverenosti, stabilnosti i mira za našu zemlju i sve njene građane”, naveo je predsednik države.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x