Vučić: Iz svih smerova pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: mod.gov.rs
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su “bukvalno iz svih smerova” pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji ali kako je rekao, bez prelaženja granice.

Vučić je kazao da je 5. i 20. juna primećeno “podizanje” albanskih bespilotnih letelica “Bajraktar” iz Đakovice do visine od 5.800 metara “s namerom izviđanja pozicija Vojske Srbije (VS)”.

“Pojačana su dejstva vazduhoplova sa posadama i dronova sa izvidjačkim namerama prema Srbiji bez prelaženja granice, bukvalno su pojačana iz svih smerova prema Srbiji”, kazao je Vučić novinarima u kasarni “Banjica 2” u Beogradu posle sednice proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba.

Komentarišući zaključke sa te sednice, predsednik je rekao da su oprema i naoružanje VS “modernizuju i uvećavaju” ali da nisu zadovoljni popunom jedinica VS “na severu Srbije, naročito u Beogradu i Vojvodini”.

“Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu, od značajnih snaga u zemljama u regionu do ogromnog broja pripadnika NATO za koje smo uvereni da ni na koji način neće biti upotrebljeni protiv srpskog naroda ili Srbije”, rekao je Vučić i ocenio da Srbija mora biti “mnogo jasnija” u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x