Vučić: Izjava Osmani da je Srbija orudje Rusije je toliko glupa da nemam reči

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije nikakvo orudje u rukama Rusije niti bilo koga drugog i da je ta izjava predsednice Kosova Vjose Osmani “toliko glupa da on nema reči”.

“Mi se ponosimo svojom nezavisnošću i samostalnošću. Možda smo jedna od retkih samostalnih zemalja u ovom delu Evrope. U našoj zemlji ne odlučuje niko sem nas, kakve ćemo političke i ekonomske poteze da povlačimo”, rekao je on na obležavanju završetka prve faze radova na izgradnji fabrike nemačke kompanije Kontinental u Kaću.

On je rekao da je ta izjava Osmani “bedan trik” koji se koristi kada nema šta da se kaže, to je “kao matrica”.

“Naša politika je suverena, samostalna Srbija koja se nalazi na evropskom putu, ali koja poštuje svoje ruske, kineske, američke prijatelje i sve ostale”, dodao je predsednik.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je ranije da bi Zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima bila uvod u stvaranje Republike Srpske na Kosovu.

Ona je rekla da Beograd nastavlja da sledi politiku bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, tako što je postao orudje Rusije za destabilizaciju Prištine i Zapadnog Balkana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x