Vučić najavio početak radova na hidroelektrani Bistrica iduće godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Saša Đorđević/DS
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sledeće godine početi radovi na reverzibilnoj hidroelektrani Bistrica, koja će koštati 600 do 700 miliona evra.

Vučić je tokom obilaska sela Senište rekao da za Srbiju ne postoji veći energetski interes od reverzibilne hidroelektrane Bistrica i da Srbija do 2028. godine mora da ima dovoljno struje da je prodaje.

“Ako se vi ljudi ne bunite, to nam je projekat broj jedan i to je za našu zemlju spas”, kazao je Vučić meštanima Seništa, sa čime su se okupljeni složili.

On je naveo da bez reverzibilne hidroelektrane u Bistrici Srbija ne može da preživi, jer se troši sve više struje, a 50 odsto na industriju.

“Ne možemo nove kapacitete da ubacimo bez toga, bez tih 650 megavata reverzibile”, kazao je Vučić.

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić rekao je da bi “bilo realno” da ta hidroelektrana bude na mreži 2025. godine.

Vučić je naveo da je reverzibilna hidroelektrana Bistrica najvažnija i da će podići ceo kraj, dodajući da je to ogroman novac i investicija.

Reverzibilna hidroelektrana Bistrica u planu je od 80-tih godina prošlog veka, a vlast najavljuje da će ta hidroelektrana pored “Đerdapa 3” podići ukupnu proizvodnju električne energije za 15 odsto.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x