Vučić: Ovo je put spasa, gradićemo bolje odnose sa Albancima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Arhivski snimak foto: YouTube live Alo.rs
Podelite vest

Govorom predsednika Aleksandra Vučića završena je ceremonija obeležavanja početka radova na izgradnji auto-puta E-80 Niš (Merošina) – Pločnik (Beloljin).

“Ovo jeste budućnost i suština, mi sa Evropskom Unijom radimo i na izgradnji brze pruge Niš – Beograd. Zamislite kako će to biti da od Niša do Beograda stižete vozom za  2 sata i 10 minuta”, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da se uz podršku EU gradi i auto-put Niš -Dimitrovgrad, a da je saradnja sa EU  neophodna jer veliki infrastrukturni projekti sve više koštaju, pre svega zato što poskupljuje cena građevinskog materijala.

“Zato nam je 650 miliona evra na poklon od EU, ogromna podrška i pomoć, a mi ćemo poštovati vredosti mira i saradnje, uz slobodan protok roba i usluga”, kazao je Aleksandar Vučić.

On je najavio i da će Srbija u budućnosti graditi bolje odnose sa Albancima, a da će bolja infrastruktura omogućiti da se lakše uvoze i izvoze proizvodi iz obe zemlje.

“Ovo je put spasa i za Gračanicu, beskrajno sam zadovoljan kada gradimo, deset  autoputeva, sve što nismo decenijama uradili, sada se gradi”, istakao je.

Vučić se ovom prilikom pohvalio da je Srbija, ako ne računamo Irsku, prva u Evropi po stopi privrednog rasta.

Deonica Niš-Pločnik imaće šest tunela, 12 mostova i veliki broj podvožnjaka i vijadukta, a gradiće se četiri u deonice: Merošina – Merošina 1 -petlja Prokuplje istok dužine 8,8 kilometara, petlja Prokuplje istok i petlja Prokuplje -zapad u dužini od 12,8 kilometara, petlja Prokuplje zapad – petlja  Beloljin dužine 5, 5 kilometara.

“Hvala ljudima koji će da rade i po ciči zimi, hvala i Evropskoj Uniji”, završio je svoje obraćanje predsednik Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x