Vučić: Potpuno pogrešan i neodgovoran poziv dela opozicije na protest u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da je “potpuno pogrešan i neodgovoran” poziv dela opozicije na sutrašnji protest u Beogradu.

Vučič je za RTS kazao i da se takve stvari ne rade negde u svetu, te dodao da se nisu radile ni u Srbiji, u ranijem periodu, dok je deo sadašnje opozicije bio na vlasti.

On je podsetio na nekolko masovna ubistva u Srbiji u prethodnom periodu, te zapitao da li je neko zbog toga organizovane “masovne demostracije”.

“Nije, da li je neko organizovao masovne demonstancije posle masovnog ubistva u Maloj Ivanči, pa što niste dali ostavku kao gradonačelnik (Beograda), zašto niste podneli ostavke bilo gde”, kazao je on.

Najavio je i da će biti uvedene “dodatne političke mere”, te je, ne precizirajući o čemu se radi, kazao da će o tome govoriti danas.

Pozvao je sve da prekinu sa “najludjim i patološkim teorijama zavere” na društvenim mrežema jer, kako je ukazao, takve stvari dovode do nemogućnosti da država reaguje u bilo čemu.

“Dan pošto se nešto desilo,  kažete pozivamo na protest…to je toliko pogrešno i to ne govorim kao lider neke politlke stranke već kao predsednik države – to se ne radi”, kazao je Vučić.

“Razmislite šta ćemo u budućnosti da imamo kada nam se bilo kakva tragedija dogodi. Razmislite hoćete li da imamo političku stabilnost i politički mir kod svake veće saobraćajne nesreće”, kazao je on.

Vučić smatra i da se takvim pozivama “unosi potpuni haos u zemlju” zato što, kako je rekao, su neki neodgovorni ili nisu za bilo šta sposobni, uključujući i da predstavi svoje programe narodu.

“Nije problem, udarajte po političarima na svaku drugu temu, ja imam više od 1.000 dana raznih demonstracija, poslednji mi je mandat, i govorim da je to što radite veoma loše i štetno za zemlju”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, poziv na protest u aktulenoj sitiaciji nema nikakvog smisla.

“Na sve druge teme –  nikakav problem, za ovako nešto nikakvog smisla nema i to je uvreda za žrtve, uvreda za sve… a o nasilju govore i oni koji su sve vreme nasilje provodili i u skupštini…”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x