Vučić potvrdio da će se 8. oktobra obratiti javnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: screenshot/ YouTube
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u subotu, 8. oktobra obratiti javnosti kako bi predstavio poteze države u narednom periodu.

Vučić je posle otvaranja novog proizvodnog pogona kompanije Grundfos u Inđiji rekao da će osim o međunarodnom položaju zemlje, tada govoriti i o energetskoj politici, merama za uštedu energije, primanjima u javnom sektoru, penzijama.

Najavio je da će do 8. oktobra imati niz sastanaka sa stranim zvaničnicima.

“Od petka imamo važne sastanke, dolaze evroparlamentarci i nemački izaslanik za Balkan. Potom idem u Bugarsku gde ću razgovarati sa Ursulom fon der Lajen, a u ponedeljak u Budimpeštu na sastanak sa Viktorom Orbanom i Karlom Nehamerom. U Pragu je 6. oktobra veliki samit 41 zemlje, i tu ćemo učestvovati”, kazao je Vučić.

Upitan za stav predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa da Srbija treba da se pridruži sankcijama EU protiv Rusije, Vučić je rekao da je to politika SSP “sve vreme” i da razume takav stav.

“To govore sve vreme, to ponavljaju svakog dana. Razumem ih, razumem sve koji na različite načine pokušavaju da iznose svoje političke stavove”, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Inđiji.

Ocenio je da je važno da Srbija ima “stabilnu” politiku.

“Izdržali smo 210 dana s tom politikom, to niko nije očekivao, čak ni mnogi koji su nas podržavali. Put Srbije je trnovit, teško ga je izvesti ali je to put koji vodi računa o interesima Srbije, a ne o ličnim, partikularnim interesima”, kazao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x