Vučić potvrdio da će se u ponedeljak obratiti građanima o Kosovu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (AP Photo/Darko Vojinovic)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će se u ponedeljak popodne obratiti građanima u vezi sa poslednjim razgovorima o Kosovu i Metohiji.

Prethodno su mediji objavili da će Vučić u ponedeljak prisustvovati sednici Vlade Srbije posvećenoj toj temi i da će se posle sednice, obratiti građanima.

Vučić je u objavi na Instagramu najavio da će u ponedeljak govoriti o “svim problemima sa kojima se suočavamo i izborima koji su pred nama”.

“Juče je bio jedan od najtežih dana za našu zemlju i nikada nisam krio od ljudi u Srbiji kada se takve stvari događaju. Imaćemo mnogo muka i problema sa kojima ćemo se suočiti u budućnosti i za to nam je potrebno jedinstvo, a od onih od kojih sam to očekivao zbog odgovornosti koju su morali da pokažu, a to su naši politički predstavnici, to nismo dobili”, naveo je Vučić.

Ocenio je da smo “dobili njihovo ujedinjenje bez obzira što su sve suprotno govorili samo nekoliko dana ranije na temi na kojoj ne bi trebalo da bilo ko ide protiv nekoga”.

“Nažalost oni su izabrali da i ovog puta idu protiv Srbije. Srbiju ćemo sačuvati i odbraniti. Živela Srbija”, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije juče se sastao predstavnicima EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije u Beogradu, sa kojima je razgovarao o takozvanom francusko-nemačkom planu za Kosovo.

Vučić je posle tog sastanka izjavio da je Srbija spremna da prihvati koncept i da radi na implementaciji predloženog sporazuma za kosovsko pitanje.

Vučić je novinarima rekao da je na sastanku “po jednom važnom pitanju” iz sporazuma pokazao svu brigu i rezervisanost, ali istakao da o tome ne može da govori jer sporazum još uvek nije javan.

Naveo je da je tokom razgovora sa zapadnim diplomatama “nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred Srbiju ukoliko se ne bi usaglasila sa predloženim planom za kosovsko pitanje”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x