Vučić pozvao građane da dođu 26. maja na skup za odbranu slobodarskih vrednosti i demokratije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane da dođu, 26. maja u Beograd, na skup “za odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti Srbije”, “najveći skup u istoriji Srbije”.

Novosti.onlajn su prenele da se Vučić obratio građanima povodom tragičnih događaja prethodne nedelje, kao i pokušaja politizacije tih događaja.

On je u video obraćanju naveo da “tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze”, te dodao:” Tuga za izgubljenom decom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali”.

“Mi smo posle teškog udarca morali da pokrenemo akciju i samo danas prikupili smo gotovo 3.000 komada naoružanja i pokazali da ćemo biti u stanju da se borimo za mir, da sačuvamo ljudske živote i da promenimo mnogo toga”, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, vlast je pokazala tu dobru volju i prema političkim protivnicima “koji su na brutalan način zloupotrebili tragediju”.

“U toku dana žalosti zakazivali su svoje političke skupove sa jedinim ciljem da primene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti”, naveo je Vučić.

Kazao je da “nisu to ni krili” već da, kako je dodao, “samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako retko, nekada govorili”.

” Bez obzira na sve opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni da razgovaramo o velikim i važnim promenama u državi”, naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, opozicija to nije htela da čuje.

“Nisu hteli da nas čuju, nisu hteli da slušaju zato što misle da je trenutak da i bez izbora i bez ikakve volje naroda na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu hteli i nikada neće hteti”, rekao je on.

Vučić. koji je i lider Srpske napredne stranke je kazao je i da je vlast spremna da razgovora.

“I upravo zato, mi smo spremni da razgovaramo o svim temama, od medija, rijalitija, učešća policije, neučešća policije, podnošenja ostavki različitih funkcionera ili ne, da se raspravlja o tome i u Narodnoj skupštini”, rekao je on.

Kazao je da “ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno”, te da je, kako je naveo, “jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede”.

“Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti naše Srbije da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji”. rekao je on.

Prema njegovim mrečima, skup će biti održan ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslepodnevnim satima.

“Pozivamo sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvamo Srbiju, da je odbranimo od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cenu i da pokažemo na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima”, kazao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x