Vučić: Sastanak u Briselu ujutru, nisam optimista

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da sutra ujutru u 8.00 u Briselu počinju razgovori na koje je hitno pozvan on i premijer Kosova Aljbin Kurti.

“Ja nisam optimista, ja ću otići ne jer mislim da bilo šta možemo da uradimo već da im ne dam takozvani Lajbnicov ‘dovoljan razlog’ da okrive Srbiju da nije želela u nečemu da učestvuje”, rekao je Vučić za TV Prva.

On je ponovio da Beograd traži formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa predlogom srpskog upravljačkog tima i ukidanje odluke o tablicama, ocenivši da su kosovski zvaničnici “lagali da je to nešto na šta imaju pravo” i da to nije prvi put da “oni lažu”.

Vučić je rekao da je pitao izaslanika EU Miroslava Lajčaka zašto ga uopšte zove, ali je dodao da je pozvan jer Evropa neće da prizna da je samo krivo “njihovo dete koje ljuljaju 14 godina a ono je nesposobno za život”.

Predsednik Srbije rekao je da nema sumnje da je situacija teža nego u poslednjih 10 godina, i da nije reč samo o tablicama, već i o odlukama koje je Kurti saopštio na nedavnom sastanku u Berlinu, kada su potpisani sporazumi o diplomama, ličnim kartama i profesijama.

Tada je, kako je Vučić rekao, Kurti po ko zna koji put saopštio da od ZSO nema ništa, da će zbog tablica prvo ići opomene pa novčane kazne, a da je prelila čašu odluka o smeni komandira policije za sever Nenada Djurića, iako na to nema nikakva prava.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x