Vućić se sastao sa Sijem, istaknuto da saradnja jača u svim oblastima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Saša Đorđević/DS
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji  boravi u trodnevnoj poseti Kini, danas se sastao sa sa kineskim predsednikom Si Djinpingom.

“Ovo je sedmi zvanični susret sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Djinpingom. Za nas je važno da nastavimo da gradimo dobre odnose i da naša saradnja raste u svim oblastima”, objavio je Vučić na Instagramu.

On je rekao da je veoma zadovoljan sastankom i istaka stakao je da je kineski predsednik potvrdio da jedva čeka da dodje u posetu Srbiji, kao i da su razgovarali o strateškim temama.

“Razgovarali smo o strateškim stvarima, medjusobnoj podršci, očuvanju teritorijalnog integriteta u međunarodnim institucijama i organizacijama – to je veoma važno zbog Kosova i Metohije za našu zemlju”, rekao je Vučić za RTS.

Istakao je da je za Srbiju veoma važno pitanje Ugovora o slobodnoj trgovinim i dodao da bi do kraja godine sve u vezi sa tim trebalo da bude završeno.

Rekao je da je i za Zapad i za druge delove sveta to važno, jer “kada budu znali da Srbija ima Ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom, onda zaista postajemo ubedljivo najbolje mesto za ulaganje u čitavom tom delu Evrope”.

“Verujem da će to doprineti daljoj, kako je to predsednik Si rekao, reindustrijalizaciji naše zemlje, daljem napretku i ekonomskom prosperitetu naše zemlje i da će doneti dobre rezultate u budućnosti”, naglasio je Vučić.

Navodi i da bi što se tiče Ugovora o slobodnoj trgovine do kraja godine sve trebalo da bude završeno.

Pored toga, ističe, bilo je reči i o vojno-tehničkoj saradnji, ali i infrastrukturnim projektima koje Srbija sa Kinom radi.

“Velika je čast za nas i veliko hvala i predsedniku Siju i Kini na gostoprimstvu koje su nam ukazali ovde”, naglasio je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x