Vulin: EU preti Srbiji da će prekinuti pregovore, želimo li u savez koji nas uvlači u sukobe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je reagujući na navode iz EU da treba prekinuti pristupni proces Srbije ako Rusiji ne uvede sankcije izjavio da Srbija treba da se zapita da li želi da postane deo saveza koji će je uvesti u sukob sa čitavim svetom.

“(Evropska unija) Srbiji preti da će prekinuti pregovore o pristupanju. Zaista moramo da se zapitamo da li želimo da postanemo deo saveza koji će nas uvesti u sukob sa čitavim svetom”, izjavio je Vulin, reagujući na navode Socijaldemokrata, poslanika u Evropskom parlamentu da Evropska unija ne može da nastavi pristupne pregovore sa Srbijom ako se Beograd ne uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Vulin je naveo da “saopštenje evropskih socijaldemokrata liči na saopštenja evropskih socijaldemokrata pred Prvi svetski rat, kada su podržali Evropu u srljanju u sukob i za rat okrivili Srbiju”.

“Samo su srpski socijaldemokrati bili protiv ratnih kredita ostajući uz svoju ideologiju, ali na svoju štetu i štetu Srbije. Ako nastavi sa politikom pretnji i ucena i posluša socijaldemokrate, Evropska unija će potvrditi da je u svađi i sa sobom i sa svojim okruženjem”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x