Vulin: Ne mogu da se setim zahteva Ukrajine za uvođenje sankcija zbog bombardovanja Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
Podelite vest

 Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ne može da se seti ukrajinskog zahteva za posebnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) ili uvođenje sankcija agresorima na Srbiju, saopšteno je danas iz resornog ministarstva.

“U NATO bombardovanju su stradale desetine srpskih dečaka i devojčica. Ne mogu da se setim ukrajinskog zahteva za posebnu sednicu Saveta bezbednosti UN ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju”, napisao je Vulin u saopštenju povodom izjave ukrajinskog ambasadora u Beogradu o stavu Srbije prema ruskim napadima na Ukrajinu.

Vulin je dodao da nije kasno da Ukrajina i sve zemlje koje traže suđenje za ratne zločine u ukrajinsko-ruskom sukobu zatraže da se sudi i ubicama srpske dece u NATO agresiji, i ocenio da je to prilika da se pokaže principijelnost, jer ratni zločin ne zastareva.

Ambasador Ukrajine u Beogradu Volodimir Tolkač ranije je rekao da je veoma teško pitanje za Ukrajinu da li razume odluku Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji i da shvati argumente koje Srbija daje sa svakim ukrajinskim poginulim vojnikom i detetom, a da je do sada u Ukrajini poginulo više od 300 dece.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x