Zajedno: Novi kandidat za gradonačelnika Beograda profesor ETF-a Milan Bjelica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Novi nestranački kandidat na predizborima za gradonačelnika Beograda koji će biti nosilac liste stranke Zajedno je profesor Elektrotehničkog fakulteta Milan Bjelica.

Bjelica je na konferenciji za medije izjavio da se zalaže za korišćenje novih tehnologija odnosno razvoja koncepta pametnog grada – “smart city”.

“Važno je videti čime Grad Beograd raspolaže i to koristiti”, kazao je on i dodao da je neophodna potpuna transparentnost u radu.

“To podrazumeva komunikaciju sa građanima, gradska uprava mora da bude građanima na usluzi, građani moraju na dnevnom nivou da imaju uvid u prihode i rashode Grada”, objasnio je Bjelica i naglasio da je najbitnija potpuna dostupnost informacija.

Poslanik grupe Zajedno Nebojša Zelenović ponovio je da ovakav sistem izbora kandidata omogućava građanima da sami biraju svoje kandidate za gradonačelnika, jer “40 godina u političkom životu u Srbiji, partijski šefovi sve odlučuju”.

Prvi kandidat na predizborima za gradonačelnika Beograda stranke Zajedno je profesor na fakultetu u Firenci Dejan Atanacković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x