Zavičajni muzej u Vlasotincu dobitnik priznanja Muzej za 10

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; Virtuelna tura muzejvlasotince.rs
Podelite vest

Zavičajni muzej u sklopu Kulturnog centra Vlasotince, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja “Muzej za 10”, koje dodeljuje osnivački odbor ove manifestacije.

Priznanje je dodeljeno za prošlogodišnje učešće na manifestaciji “Muzeji za 10”, u kojoj je Zavičajni muzej učestvovao nizom aktivnosti.

Direktor Kulturnog centra Branislav Katić kazao je da ovo priznanje predstavlja podsticaj za dalji rad, a posebno za promociju Zavičajnog muzeja.

“Želeo bih da posebno zahvalim istoričaru umetnosti Jasmini Zlatković, tadašnjem radniku Zavičajnog muzeja, inicijatoru učešća na ovoj manifestaciji, ali i svim radnicima Kulturnog centra koji su i dali svoj doprinos u organizaciji i realizaciji višednevnog programa manifestacije ‘Muzeji za 10′”, rekao je Katić.

Kako je istakao, priznanje je još značajnije kada se zna da je Zavičajni muzej u Vlasotincu jedna od pet ustanova koje su ove godine nagrađene, od oko 50 učesnika.

Manifestacija “Muzeji za 10” je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi i ove godine je organizovana osmi put. Povezuje tri važna datuma – Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x