Zbog visokog napona zabranjeno približavanje gradilištu brze pruge Novi Sad – Subotica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: srbvoz.rs
Podelite vest

Infrastruktura železnice Srbije upozorila je danas građane da se ne približavaju gradilištu brze pruge između Novog Sada i Subotice, jer su u toku radovi na kontaktnoj mreži, a vodovi na toj deonici su pod visokim naponom.

“Infrastruktura železnice Srbije još jednom apeluje i upozorava da se niko ne približava gradilištu brze pruge Novi Sad – Subotica, da ne ulazi u zonu radova i kontaktne mreže i da će kontaktna mreža duž čitave deonice u narednom periodu povremeno ili stalno biti pod visokim naponom”, navodi se u saopštenju.

Železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice obustavljen je 7. aprila zbog izgradnje brze pruge za saobraćaj vozova brzinom 200 kilometara na sat.

“Podsećamo da kroz vozne vodove kontaktne mreže iznad železničke pruge prolazi struja visokog napona od 25.000 volti. Da bi se dogodila nesreća, nije neophodno da se dodirnu kablovi kontakne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujno kolo, koje može da bude udaljeno i po nekoliko metara od kablova kontaktne mreže, pa da se doživi strujni udar”, upozoravaju iz Infrastruktura železnica Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x