Zdrava Srbija otvorila sedam odbora u Južnom Banatu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Zdrava Srbija
Podelite vest

Konstituisan je Gradski odbor stranke Zdrava Srbija u Pančevu kao i opštinski odbori u Kovinu, Vršcu, Alibunaru, Opovu, Kovačici i Beloj crkvi. Potpisivanju je prisustvovao i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

“Želim da se zahvalim svima koji su tu da podrže otvaranje novih kancelarija naše stranke i opštinskih odbora. Osnovali smo Gradski odbor u Pančevu i opštinske odbore u Kovinu, Vršcu, Alibunaru, Opovu, Kovačici i Beloj Crkvi, na teritoriji na kojoj živi oko 200.000 stanovnika, nastavivši tako da, kao što smo pri samom osnivanju Zdrave Srbije i najavili, širimo mrežu svojih odbora sistemom koncentričnih krugova iz sedišta stranke u Čajetini. Suštinska decentralizacija je jedno od osnovnih načela Zdrave Srbije a kao što sam naglasio krajem novembra kada smo osnivali Pokrajinski i Gradski odbor stranke u Novom Sadu, zaštita nacionalnih interesa i očuvanje tradicionalnih vrednosti je ono za šta ćemo se svim srcem boriti”, rekao je Stamatović.

Udruženje građana “Belocrkvanska slobodna inicijativa” potpisala je protokol o saradnji sa partijom Zdrava Srbija, a aktivnosti u skladu sa tim očekuju se u narednom periodu.

Za predsednika Gradskog odbora u Pančevu izabran je Milan Novaković, predsednik opštinskog odbora u Vršcu biće Saša Stojšin, Alen Kuzelka u Beloj Crkvi, Dalibor Ružić u Kovinu, Aleksandar Kutlešić u Alibunaru, Marina Netković u Kovačici i Rodoljub Jasić u Opovu.

Narednih nedelja očekuje se formiranje novih opštinskih odbora Zdrave Srbije širom Srbije, najavio je nedavno Stamatović.

Kada je krajem novembra formiran Pokrajinski i Gradski odbor ove stranke u Novom Sadu, istaknuto je da se novim odborima teži decentralizaciji i zaštiti nacionalnih interesa, naglasio je tada Stamatović. Svi novoformirani odbori će slediti programska načela i principe Zdrave Srbije. Više pažnje biće poklonjeno nacionalnim manjinama ali i ruralnom razvoju, uz veće uključivanje mladih u privredne tokove.

Foto: Zdrava Srbija

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x