„Ziđin majning“ uložio milion evra u izgradnju vodovoda u Metovnici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube IstmediaSerbia printscreen
Podelite vest

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je u Boru, gde je potpisan ugovor između kompanije „Ziđin majning“ i JKP „Vodovod“o priključenju na vodovodnu mrežu 400 domaćinstava iz sela Metovnica, da rudarstvo nije samo eksploatacija i prerada rude, već i poboljšanje životnog standarda svih ljudi.

Mihajlović je objasnila da se ovim ugovorom „Ziđin majning“ obavezuje da će u narednih pet godina snositi deo troškova za utrošenu vodu za ova domaćinstva, za količine do 25 kubnih metara.

Prema njenim rečima, to su velike i značajne stvari i poruka svima jeste da želimo da ljudi ostanu da žive ovde, da kako kompaniji raste profit, tako i svim ljudima raste životni standard.

Generalni direktor kompanije „Ziđin majning“ Li Heping ukazao je na to da je kompanija od svog osnivanja postavila postulate poslovanja kao odgovoran i pouzdan partner društvu i zajednici.

Izgradnja vodovoda u Metovnici je jedan od najznačajnijih projekata u koji smo do sada uložili milion evra i to će rešiti dugogodišnji problem meštana. Nastavićemo u budućnosti da primenjujemo naše načelo – razvoj rudarstva zarad dobrobiti društva, poručio je on.

Prisutnima su se obratili i načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković, pomoćnik gradonačelnika Bora Nikola Marić i predsednik Saveta MZ Metovnica Dejan Marković, koji je izrazio zadovovoljstvo što se posle godinu dana aktivnog rada došlo do potpisivanja ovog ugovora i priključenja na gradski vodovod.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x