Zoran Terzić posle 20 godina nije više selektor odbojkašica Srbije (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)
Podelite vest

Najtrofejniji srpski odbojkaški stručnjak Zoran Terzić nije više selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije.

Kako se navodi, Terziću je istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i obe strane su se sporazumno dogovorile da se saradnja ne nastavi.

Terzić je na mestu prvog trenera ženske reprezentacije Srbije bio od maja 2002. godine. On je sa najboljim odbojkašicama Srbije za 20 godina osvojio 20 medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima.

“Nekako smo svi bili svesni da će jednog dana doći i taj momenat kada ću ja prestati da budem trener reprezentacije. Desilo se da na taj jubilej, 20 godina rada u reprezentaciji, dodje do toga da više nisam trener reprezentacije Srbije”, rekao je Terzić.

“Dugujem ogromnu zahvalnost, pre svega, svim igračicama, a bilo ih je zaista mnogo koje su učestvovale u ovoj našoj lepoj priči svih ovih 20 godina. Naravno, svim mojim saradnicima bez kojih ne bismo mogli da napravimo takve rezultate. I naravno Savezu, koji je uvek stajao iza nas i pomagao nam da ostvarimo ovo što smo ostvarili u poslednjih 20 godina”, dodao je on.

On je istakao da nije potrebno trošiti reči i govoriti koliko mu je bilo teško da donese odluku na napusti klupu Srbije.

“Ali, u razgovoru sa čelnim ljudima Saveza i zbog neke moje dalje motivacije i zbog možda neke nove energije, takav je dogovor bio da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim od reprezentacije neko vreme”, rekao je Terzić.

“Sigurno je da ja tu reprezenatciju osećam kao svoju svih ovih 20 godina i da ću je osećati i u narednom periodu jer drugu zemlju nemam. Sigurno je da ću u svakom smislu i u svakom momentu biti na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći, da li je tražio novi trener, Savez ili neko od igrača”, dodao je on.

Terzić je naveo i da je siguran da će Savez naći “pravo i najbolje rešenje u ovom momentu za poziciju prvog trenera reprezentacije”.

“Siguran sam i da imamo veoma respektabilnu ekipu koja može u narednom periodu da zadrži ovaj nivo rezultata, čak možda i da ga poboljša. To je takav skup devojaka da su navikle da pobedjuju, da žele da igraju za reprezentaciju svim srcem i to jeste ono osnovno što nas je vodilo ka uspesima”, rekao je Terzić.

“Puno sreće, sve najbolje želim i svom nasledniku i naravno ekipi i Savezu. Još jednom, uvek ću biti tu za bilo koju vrstu pomoći”, zaključio je sada već bivši selektor odbojkašica Srbije.

OSS je, kako je rekao prvi čovek Saveza Zoran Gajić, želeo da nastavi saradnju sa Terzićem i da je razgovor sa njim obavljen dva dana nakon završetka Evropskog prvenstva.

“Na njegov zahtev – videćemo se kasnije, imamo dovoljno vremena da donesemo odluku – mi smo izašli u susret. Jasno je bilo već tada da posle 20 godina rada u jednoj ekipi trener traži nove izazove. Sa naše strane možemo da kažemo samo jedno veliko hvala i duboki naklon za sve što je uradio i da mu poželimo sreću na novom poslu”, rekao je Gajić.

On je dodao da je OSS “preduzeo korake” da nadomesti Terzićev odlazak i da će vrlo brzo objaviti ko je njegov naslednik.

Zoran Terzoć je sa nacionalnim timom osvojio srebro na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru i bronzu na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, zlato (2018) i bronzu (2006) na svetskim prvenstvima, kao i tri zlata (2011, 2017. i 2019), dva srebra (2007. i 2021) i bronzu (2015) na evropskim prvenstvima.

Predvodjene Terzićem, odbojkašice Srbije su osvojile i srebro na Svetskom kupu 2015, tri bronzane medalje u Gran priju (2011, 2013. i 2017), bronzanu medalju na Evropskim igrama 2015, tri zlatne medalje (2009, 2010. i 2011) i jednu bronzanu (2012) u Evropskoj ligi i srebro na Univerzitetskim igrama 2009. godine.

Terzić je u dva puta proglašen za najboljeg trenera u Evropi u izboru Evropske odbojkaške konfederacije, 2018. i 2021.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x