Žujović: Vučić izgubio autoritet u državi i društvu, svojom politikom vodi Srbiju u izolaciju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen N1
Podelite vest

Predsednik Liberala i demokrata (Libdem) Đorđo Žujović ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izgubio autoritet u državi i društvu i da svojom politikom vodi zemlju u izolaciju, pa bi trebalo da podnese ostavku.

“Nova saznanja o događajima u Banjskoj, u kojima su život izgubila tri kosovska Srbina i policajac albanske nacionalnosti, duboko kompromituju državni vrh Srbije, a posebno Vučića”, istakao je Žujović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, “ostavka Vučića, na koju očito ni ne pomišlja, predstavljala bi moralni čin, pošto je njegova odgovornost očigledna”.

“Izgubio je svaku vrstu autoriteta u državi i društvu, a svako njegovo pojavljivanje u medijima ovim povodom dodatno ga diskredituje i optužuje”, ocenio je Žujović.

Kako je Žujović naveo Vučić “umesto obraćanja sopstvenoj publici, koja ni sama više ne veruje u režirane predstave, pre svega duguje odgovor na pitanje kako je Milan Radoičić i dalje na slobodi, a ne da se vadi na navodnog tužioca, pošto je jasno ko je ovde i sudija, i tužilac, i policajac i sve drugo”.

Takođe, upitao je Žujović, “odakle paravojnoj formaciji Radoičića oružje, ko je to oružje predao njegovoj grupi i kako to da BIA ne zna ništa o tome”.

Ukazao je da je “sve što je urađeno u Banjskoj protivno interesima Srbije, pa tako Radoičić mora da odgovara za brojna krivična dela, a prvo za smrt četvoro ljudi”.

“Vučić snosi političku odgovornost, naravno za sada, a svaka druga potencijalna odgovornost takođe mora biti ispitana, pošto je ovo prvorazredni događaj koji neće sa dnevnog reda skloniti ni priča o nameštenim izborima”, poručio je Žujović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x