Kolona pijačnih prodavaca stigla do Predsedništva Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Beograd, 13.04.2022. - Protestni skup pijacnih prodavaca iz cele Srbije koji su nezadovoljni uvodjenjem elektronske fiskalizacije na pijace, poceo je danas ispred TC Usce na Novom Beogradu, da bi nakon okupljanja prodavci krenuli preko Brankovog mosta u centar grada. Okupljeni su nakon obracanja krenuli u proterstnu setnju centralnim beogradskim ulicama, pa su se nakon prolaska pored Zelenog venca i kroz Terazijski tunel, uputitli do Makednoske ulice i zgrade RTS-a. Odatle ce se prodavci uputiti prema zgradi Predsednistva, a onda do Nemanjine ulice i konacno - do Slavije, gde ce, kako su najavili, ostati do ispunjenja njihovih zahteva. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Protestna kolona pijačnih prodavaca iz cele Srbije, koji su nezadovoljni uvodjenjem elektronske fiskalizacije na pijace danas počeli novi protest u Beogradu, stigla je do zgrade Predsedništva Srbije.

Oni su najpre ušli u Makedonsku ulicu ispred zgrade Radio televizije Srbije (RTS), a jedan od organizatora se obratio okupljenima i pozvao ih da kažu Beogradu zašto su danas ovde, na šta su okupljeni uzvikivali: “Nećemo kase”.

Kada su stigli do zgrade RTS-a, prema navodima portala Nova.rs, jedan od predstavnika pijačnih prodavaca zatražio je od javnog servisa da izveštava o njihovim problemima.

Nakon protesta ispred RTS-a, kolona je stigla do zgrade Predsedništva, a kako je najavljeno, demonstranti će otići do Nemanjine ulice i do Slavije, gde će, ostati do ispunjenja njihovih zahteva.

Ranije danas predstavnik Udruženja pijačnih prodavaca Srbije Srdjan Praštalo kazao je za agenciju Beta da “pijaca ne može da preživi fiskalnu kasu”.

“Nama je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, par dana pred izbore, da će nas primiti posle izbora. Izbori su prošli pre sedam dana, a neki ljudi su dobili iznenadno i urgentno termin od sat vremena, nama treba samo 15 minuta, da čujemo njega, koji je dobio skoro 2,5 miliona glasova izmedju ostalog i od ovog naroda, a ne od vanzemaljaca”, rekao je on.

Praštalo je naveo da od Vučića očekuje da pijačnim prodavcima kaže otvoreno da li su sramota Srbije ili želi da im pomogne da opstanu kao preduzetnici.

On je kazao da su premni da plate i ukoliko treba veći porez, ali da pijaca ne može da preživi fiskalnu kasu.

Protestni skup pijačnih prodavaca iz cele Srbije počeo je u 9 sati jutros ispred Tržnog centra “Ušće” na Novom Beogradu.

Prethodno su pijačni prodavci u Beogradu protestovali 14. marta i 31. marta.

Prema novom Zakonu o fiskalizaciji, koji je stupio na snagu 1. januara, prodavci na pijacama moraće da imaju kase i da izdaju fiskalne račune počev od 1. maja ove godine.

Beograd, 13.04.2022. – Protestni skup pijacnih prodavaca iz cele Srbije koji su nezadovoljni uvodjenjem elektronske fiskalizacije na pijace, poceo je danas ispred TC Usce na Novom Beogradu, da bi nakon okupljanja prodavci krenuli preko Brankovog mosta u centar grada. Okupljeni su nakon obracanja krenuli u proterstnu setnju centralnim beogradskim ulicama, pa su se nakon prolaska pored Zelenog venca i kroz Terazijski tunel, uputitli do Makednoske ulice i zgrade RTS-a. Odatle ce se prodavci uputiti prema zgradi Predsednistva, a onda do Nemanjine ulice i konacno – do Slavije, gde ce, kako su najavili, ostati do ispunjenja njihovih zahteva. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x