U Vlasotincu predstavljanje izdavačke kuće ‘Bedem’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Kulturnom centru Vlasotince, u ponedeljak 15. maja u 19 sati,  nova izdanja predstaviće izdavačka kuća “Bedem”. Osim  predstavljanja knjiga “Teferič na Slaviji”, “Večna kuća”, “Unutrašnji reljefi”, premijerno će biti prikazan kratkometražni  film “Srbijanka” autora Nebojše Ilića Ilketa.

Izdavačku kuću „Bedem“ pokrenuo je supružnički par Mladen Milosavljević i Sanja Savić Milosavljević, u želji da objave sopstvene rukopise, pišući ih, uređujući i pripremajući za štampu s timom profesionalaca sa kojima smo sarađivali i na ranijim projektima.

Mladen Milosavljević, po struci etnolog, po usmerenju pisac, filmadžija i urednik portala „Omaja“, svoja interesovanja okreće ka istoriji, folklornoj fantastici, ali i klasičnoj književnosti, dok Sanja Savić Milosavljević, dramaturškinja ima širok spektar interesovanja: od animiranog filma i eksperimantalne drame, preko tekstova za decu, u prozi ili pozorištu. Ono što im je zajedničko, to je ljubav prema književnosti, želja da budu dosledni, iskreni i beskompromisni u radu.

“Simbolika naziva „Bedem“ u tom smislu označava onu silu koju smo, nepodržani ničim drugim spolja do sopstvenim voljom i radom, u stanju da emitujemo i podelimo sa onima koji su spremni da nas prepoznaju”, ističu supružnici.

Promo: IK Bedem

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x