NEOBIČAN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA: 5.000 mini-libela u prtljagu putnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Uprava carina

Carinici su 27. novembra 2021. godine na prelazu Gradina u saradnji sa policijom, sprečili neobičan pokušaj krijumčarenja, osujetivši putnika jednog autobusa da preko granice prenese 5.000 neprijavljenih mini-libela, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao autobus turskog prevoznika, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Turska.

 

Foto: Uprava carina

„Prilikom detaljnog pregleda u prtljažnom delu autobusa, carinici su uočili i nekoliko velikih kartonskih kutija. Kada su radi kontrole te kutije otvorene, pred carinicima se ukazalo mnoštvo mini-libela za koje se kao vlasnik prijavio jedan od putnika, 51-godišnji turski državljanin.On je carinicima rekao da je spornu robu kupio u Nemačkoj, kao i da se radi o novogodišnjim poklonima za poznanike i prijatelje“, navodi se u saopštenju.

Kako je reč o količini koja se nikako ne može podvesti pod robu za lične potrebe, jer je rečo 5.000 komada, mini-libele su zadržane do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

U Upravi carina podsećaju da se propisi u vezi sa putničkim prometom jednako odnose i na putnike koji samo tranzitiraju kroz našu zemlju. Oni su takođe u obavezi da prijave robu sa kojom ulaze i potom izlaze iz Republike Srbije, pri čemu količina takve robe mora biti primerena ličnim potrebama i potrebama datog putovanja.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x