ABBA SYMPHONIC REAL TRIBUTE SHOW 20. MAJA NA TAŠMAJDANU

ABBAmanija zahvatila region, u maju koncert na Tašmajdanu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Simone di Luca
Podelite vest

Ove godine se obeležava 50 godina od osnivanja švedske grupe ABBA, jednog od najslavnijih bendova na svetu. Tim povodom najistaknutiji ABBA tribjut bend na ovim prostorima je udružio snage sa Zrenjaninskom filharmonijom i za publiku širom regiona su pripremili pravi spektaktl – ABBA SYMPHONIC REAL TRIBUTE SHOW, koji će biti održan 20. maja na beogradskom stadionu Tašmajdan.

Srpski muzičari su tokom prethodnih meseci postigli neverovatan uspeh i rasprodali koncerte u halama u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, a u januaru su, na zahtev publike, ponovili koncert u Zagrebu koji je takođe bio rasprodat, kao i u Rijeci i prepunoj dvorani u Varaždinu. Tokom aprila održaće još jedan koncert u Zagrebu, potom u Zadru i Splitu, a 20. maja stižu u Beograd.

Foto: Simone di Luca

Ogroman uspeh koji su postigli širom regiona izvođenjem najvećih hitova legendarne grupe, je dokaz da ABBA kao globalni fenomen ne prestaje da iznenađuje ni nakon pola veka. Fanovi muzike ovog legendarnog benda u Srbiji, kao i u svetu, prenose ljubav s generacije na generaciju. Pop muzika, s kojom su se proslavili, „slatka i melanholična“ je recept za dugovečnost i prolazak na svim testovima vremena, jer uz sve današnje popularne pop pesme lišene romantike i čarolije, ABBA budi u slušaocima onu „Dancing Queen“ i to jednostavno niko ne može da ospori.

Članovi benda ABBA Real Tribute su se potrudili da osim autentičnosti izvođenja najvećih hitova benda u potpunosti prenesu duh tog vremena, te nastupaju u originalnim kostimima i uz plesne koreografije, a muziciranje Zrenjaninske filharmonije na maksimum pojačava emociju i energiju koju pesme ABBE nose sa sobom. Kada bend zasvira „Waterloo“ uz pratnju simfonijskog orkestra, publika se diže na noge i do kraja koncerta niko se ne vraća na sedište. Snaga koju ima ovaj show leži u vrhunskoj interpretaciji, muzičkom putovanju u neka jednostavnija vremena puna blještavila i scenskom nastupu nabijenom neverovatnom energijom.

Foto: Simone di Luca

U godini obeležavanja pola veka, projekat ABBA SYMPHONIC, na sceni oživljava najuspešnije ABBA hitove poput “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Super Trouper”, “The Winner Takes It All”, “S.O.S.”, “Fernando”, “Money, money, money” i druge, na oduševljenje starih i novih obožavaoca ABBE.

Grupa ABBA je u periodu od 1972. do 1982. godine, kao najuspešnija švedska grupa svih vremena prodrla na svetsku scenu, prodavši više od 400 miliona ploča, što ih je pretvorilo u svetske rekordere.

Slavni članovi ABBE su bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson i Anni-Frid Lyngstad. Na muzičkoj sceni pojavili su se putem takmičenja za pesmu Evrovizije 1974. godine sa pesmom „Waterloo“, a njihov uspon je započeo 1975. godine s pesmom „S. O. S.”. Na svetski vrh ih je lansirala pesma „Mamma Mia”, gde su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavalaca koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove generacije. Izdali su osam originalnih albuma i to u rekordnim tiražima. ABBA i dalje osvaja publiku na televiziji, radiju, ali i sa vrlo popularnim filmom „Mamma Mia”.

Ulaznice za ovaj jedinstveni show mogu se kupiti preko aplikacije Efinity.rs, a prodaja počinje u ponedeljak 6. februara u 10 časova.

Cene ulaznica za parter su 3.400 i 4.200 dinara, a za VIP sektor 4.500 dinara. Prvi kontigent ulaznica za tribine prodavaće se po ceni od 2.300 dinara.

Foto: Simone di Luca

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x