Advokat Čedomir Stojković zahteva odgovor da li je Vučić uopšte nameravao da putuje u Hrvatsku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Advokat Čedomir Stojković izjavio je danas da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću podneo zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, kako bi se utvrdilo “da li je predsednik u Hrvatsku uopšte nameravao da putuje”.

Stojković je u pisanoj izjavi naveo da je u svom zahtevu zatražio informacije da li je Vučić u Hrvatsku planirao da putuje službenim ili privatnim vozilom, sa službenim obezbeđenjem i sa diplomatskim pasošem ili privatnim, i da li je planirao put sa službenom najavom medijima ili bez najave.

Istakao je da se u zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja posebno traži odgovor da li su srpske službe bezbednosti imale najavu i koordinaciju sa hrvatskim službama bezbednosti “oko navodne posete predsednika Srbije”, i da li su bezbednosne procene srpskih službi bezbednosti “uopšte dozvoljavale takvu posetu”.

Stojković je podsetio da nijedna država ne može da dozvoli posetu predsednika druge države svojoj teritoriji ukoliko ona nije službeno najavljena, pre svega zbog toga što nije moguće organizovati bezbednost tuđeg šefa države na svojoj teritoriji bez saradnji organa bezbednosti dve države, do čega ne može da dođe bez službene najave posete.

“Zahtevamo od Vlade Srbije da odmah prekine dalje sramoćenje države i dalje uništavanje međunarodnog ugleda, jer ceo svet se podsmeva Srbiji zbog ideje njenog predsednika da službenim kolima i sa službenim pasošem sa službenim vozačem i kompletnim obezbeđenjem koje mora biti naoružano, posećuje drugu suverenu zemlju ‘privatno i bez najave'”, istakao je Stojković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x