Advokat Ninić: Jasne veze firme Valir i Slobodana Tešića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: pixabay.com
Podelite vest

Advokat Ivan Ninić ocenio je danas da su veze firme “Valir” čije su se mine nalazile u avionu koji se srušio u Grčkoj, sa trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem “jasne i da ih ima više”.

Ninić je za list Nova rekao da Tešić nominalno nije upisan kao vlasnik ili direktor firme “Valir”, ali da to ne iznenađuje jer zbog sankcija SAD i UN “ima problem da bude imenom i prezimenom doveden u vezu sa upravljačkim ili vlasničkim pravima bilo kog subjekta koji trguje oružjem”.

“Formalno, njega nema nigde, ali očigledno je veza sa ljudima koji su bliski poznatom trgovcu oružjem”, kazao je advokat.

Po njegovim rečima, bivši direktor “Valira” Stefan Čupković je u isto vreme bio i direktor firme “Lusor”, čiji je vlasnik Khaled Hamed, kako Ninić tvrdi, “direktno povezan sa Tešićem”.

“Reč je o jednoj problematičnoj osobi u krivično-pravnom smislu, čije ime provejava kroz mnogobrojne istrage širom sveta. Kada se sve to ukupno analizira, vidimo da se osoba bliska Tešiću pojavljuje u Valiru, a reč je o mladiću koji nema ni 30 godina. On je spona”, ocenio je Ninić.

List Nova piše da je Čupković bio zastupnik predstavništva firme “Elvante limited” sa Kipra, u kojoj je direktor bio Goran Andrić, “koga je američko ministarstvo finansija označilo kao nekoga ko predstavlja Tešića u raznim međunarodnim prodajama”.

Avion ukrajinske firme “Meridijan ltd.” koji je prevozio 11,5 tona municije srpske namenske industrije, koje je firma “Valir” prodala Ministarstvu odbrane Bangladeša, srušio se u subotu uveče kod Kavale u Grčkoj, a u udesu je poginulo osam članova ukrajinske posade.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x