Advokat: Zlatanović već sedam dana štrajkuje glađu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. printscreen portala srbin.info
Podelite vest

Advokat Marko Pušica izjavio je danas da njegov branjenik novinar Dejan Zlatanović već sedam dana štrajkuje glađu u Okružnom zatvoru u Beogradu i da je njegovo zdravstveno stanje veoma narušeno.

Pušica je agenciji Beta kazao da Zlatanović u znak protesta odbija hranu jer smatra da nije počinio nikakvo krivično delo na rušenju ustavnog uređenja Srbije i da se protiv njega vodi politički progon.

Urednik portala Srbin.info Zlatanović uhapšen je 15. februara nakon protesta građana “Stop Vučićevoj izdaji Kosmeta”, ispred Predsedništva Srbije.

Zlatanoviću je određen pritvor do 30 dana zbog navodne opasnosti da će uticati na svedoka i da će na slobodi u skorijem vremenskom periodu ponoviti delo.

On je, zajedno s vođom Narodnih patrola Damnjanom Kneževićem, osumnjičen za krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

“Nakon jučerašnjeg ispitivanja Dejana Mirovića otpala je ‘opasnost’ da će Zlatanović uticati na svedoke, tako da je odbrana podnela zahtev da se pritvor zameni blažom merom zabranom napuštanja stana. Očekujem da će sud uvažiti žalbu advokata i da će Zlatanović u ova dva dana biti pušten iz zatvorskog pritvora, prvenstveno zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja i invaliditeta, kao i razloga humanosti i zakonitosti”, rekao je advokat Pušica.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x