Akademik Simović: Na šta će Srbije ličiti i od nje ostati posle još pet Vučićevih godina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Akademik Ljubomir Simović izjavio je da gledajući rezultate dosadašnje vladavine Aleksandra Vučića “ne možemo a da se ne zapitamo na šta će Srbija ličiti, gde će biti, i šta će od nje ostati, posle još pet godina”.

“Vučić nam svakodnevno nudi sliku o svojoj veličini i ugledu: Lukašenko ga dočekuje sa suzama u očima, Si Djinping ga prihvata u ‘poluzagrljaju’, Putin ga ispraća do automobila, Tramp se s njim rukovao četiri puta. Četiri puta! On deli ocene o stranim državnicima: princ od Monaka je pametan, Ursula fon der Lajen govori gluposti”, napisao je Simović u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je naveo, Vučić “nas ubeđuje da od Berlinskog kongresa nismo bili uspešniji, da je od Srbije napravio ekonomskog tigra, da nas je uveo u zlatno doba”.

“Kao da ne vidimo”, naglasio je Simović, “na šta su svedene državne institucije, Ustav i zakoni, da smo sve dalje od ulaska u Evropsku uniju”.

“Kao da ne vidimo unakaženi Beograd – možete li zamisliti išta neverovatnije od ukidanja Glavne železničke stanice, od izgradnje – uprkos upozorenjima urbanista i arhitekata – Beograda na vodi, od podizanja – uprkos mišljenju vajara i istoričara umetnosti – onakvog spomenika Stefanu Nemanji, od devastacije – uprkos opomenama arheologa, istoričara, urbanista i ostalih stručnjaka – Begradske tvrđave? A šta da kažemo o prodaji i sudbini Bora”, upitao je Simović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x