Akva park na Paliću počinje sa radom u julu, doneta odluka o davanju u zakup objekta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube SUBOTICAcom printscreen
Podelite vest

Na današnjoj sednici Skupštine grada Subotice odbornici su doneli odluku o postupku davanja u zakup akva parka na Paliću na najviše 15 godina i drugih objekata koji su u nadležnosti preduzeća “Park Palić”.

Prema najavama vlasti, izgradnja objekta bi trebala da bude završena do kraja juna, a otvaranje je predvidjeno početkom jula, dok opozicija tvrdi da je “akva park najkorumpiraniji projekat u poslednjih 30 godina”.

Sednica Skupštine grada danas je počela minutom ćutanja zbog tragedije koja se juče dogodila u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u kojoj je trinaestogodišnji učenik usmrtio pištoljem osmoro svojih vršnjaka i čuvara škole, dok je nekoliko učenika teško ranjeno.

Zamenik gradonačelnika Subotice, Imre Kern, rekao je da će preduzeće “Park Palić” u narednom periodu da sprovede konkursni postupak za izbor najpovoljnijeg zakupca za taj prostor koji će dodatno opremiti objekat sadržajima koji nedostaju za puno funkcionisanje akva parka.

Kako je rekao, na leto očekuje veliki broj posetilaca, i smatra da su sadržaji primamljivi i da će da privuku veliki broj ljudi.

“Što se cena i drugih ponuda tiče, one će biti konkurentne u odnosu na sadržaje koji postoje u susednoj Mađarskoj”, rekao je Kern.

Šef odborničke grupe Pokreta građanske Subotice (PGS), Miroslav Milojević ocenio je da je akva park jedan od najkorumpiranijih projekata koji se u zadnjih 30 godina desio u Subotici.

“Mi smo insistirali da vidimo elaborat ekonomske isplativosti projekta koji nikada nismo dobili. U međuvremenu je cena akva parka enormno porasla, sa 5 miliona evra na gotovo 13 miliona evra. Mi do sada nismo čuli da će akva park biti izdat u zakup i da će privatnik gazdovati objektom, govorilo se da je to isplativo i da će od toga i grad imati koristi, profit”, naveo je.

Prema njegovim rečima, iz toga se može zaključiti da bi cena zakupa bila oko 900.000 evra godišnje, i da bi to na mesečnom nivou iznosilo 75.000 evra, čime je “nemoguće dostići profitabilnost, što pokazuje da je taj projekat ekonomski apsolutno promašen”.

Odbornici su na današnjoj sednici doneli odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade “Dr Ferenc Bodrogvari”: umetnik keramike Kornel Mandić, diplomirani muzičar Mate Abraham i nastavnica likovne kulture Danijela Stankić.

Priznanja za istaknuto delo i zapažena ostvarenja u 2022. godini dobitnicima će biti uručena 22. juna, na dan rodjenja naučnika dr Ferenca Bodrogvarija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x