Aleksić: Kome će SNS ponuditi 100.000 evra za dogovor oko Jovanjice, koje je Milenković odbio

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Miroslav Aleksić. foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/MO
Podelite vest

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da vlast na sve načine pokušava da izvrši pritisak da se oslobodi vlasnik “Jovanjice” Predrag Koluvija, optužen za najveću proizvodnju marihuane u Evropi, i postavio pitanje “kome će Srpska napredna stranka (SNS) ponuditi 100.000 evra koje je odbio inspektor Slobodan Milenković”.

“Verovatno nekome ko bi svedočio da je policajac Milenković koji je, prema optužnici, otkrio najveću plantažu marihuane u Evropi, u stvari, narko diler. Pošto nisu uspeli u početku da zataškaju aferu, jasno je da su sada meta inspektori kao ključni svedoci u slučaju ‘Jovanjica’ kako bi se zaštitili organizatori ovog posla državne proizvodnje droge”, rekao je Aleksić za portal Nova.rs.

Aleksić je naveo da tužilaštvo “ne radi ništa povodom prijave, iako su potvrdili da postoji podatak da su Milenkoviću ponudjeni napredak u službi i mito od 100.000 evra od SNS-a, ako se dogovore oko ‘Jovanjice'”.

“Usred poslednjeg pokušaja da se država, u stilu mafije, osveti Milenkoviću, saznajemo i da policija i tužilaštvo nisu ni prstom mrdnuli kada su, pre osam meseci, saznali da postoje ozbiljne informacije da je u vrhu bezbednosnih službi Srbije odlučeno da Milenković bude najpre kriminalizovan, pa ubijen, u stilu kriminalne likvidacije”, kazao je on.

Kako je ocenio, “sve jasnije” da je slučaj Jovanjica “ključan za opstanak aktuelne vlasti, koja se zbog toga bori da zaštiti Koluviju”.

“Ovolika borba da se zamenom teza u javnosti i pritiscima oslobode Koluvija i svi državni službenici uključeni u proizvodnju marihuane, u stvari je borba da vrh vlasti sačuva sam sebe”, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je istakao da, dve i po godine od kada je otkrio “Jovanjicu” i uhapsio Koluviju, policija, BIA, a sada i tužilaštvo “ispituju svaki zadatak na kojem su radili Milenković i njegovo odeljenje za borbu protiv droga, umesto da budu nagradjeni”.

“To je toliko očigledno da mu traže i najmanju grešku pa da ga uhapse ili izbace iz MUP-a”, naveo je Aleksić.

On je podsetio da su prošle godine “režimski tabloidi objavili i fotografije Milenkovića sa nekim od njegovih saradnika, nastale tokom praćenja, verovatno od strane BIA”.

“Time se ne ugrožava samo život policajaca, već i policijskih doušnika iz sveta kriminala. Sada pokušavaju, i to preko tužilaštva, odnosno vrlo kompromitovanih tužilaca, da saznaju sve Milenkovićeve izvore, kao i način njegovog operativnog rada s njima”, kazao je Aleksić.

Ocenio je i da je “jasno da izvori inspektora koji love narko dilere sigurno nisu monahinje i akademici, tako da je jasno da na taj način žele da kompromituju i kriminalizuju Milenkovića”.

“Tražeći mu da otkrije saradnike, deluje da tužilaštvo i vrh MUP namerno izlažu ozbiljnoj opasnosti i Milenkovića i izvore”, rekao je on.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je nedavno objavljeno da je u poslednjih nekoliko godina ubijeno nekoliko policijskih sardnika, a da za to niko nije odgovarao.

“Videli smo i da je okrivljena Dijana Hrkalović, pošto je uzela istog advokata kao i Koluvija, funkcionera SNS-a Vladimira Djukanovića, javno optužila Milenkovića da je zapravo on narko diler koji je montirao ‘Jovanjicu'”, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je tužilaštvo odmah reagovalo povodom navoda Dijane Hrkalović, za razliku od svih prijava koje su Aleksić i njegove kolege podnosili tužilaštvu u vezi sa korupcijom i kriminalom pojedinaca iz vrha vlasti i slučaja “Jovanjica”, za koji ga nikada nijedna institucija nije pozvala u cilju prikupljanja informacija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x