Aleksić (Narodni pokret): Za stvaranje predizbornog bloka u okviru grupacije ‘Srbija protiv nasilja’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Insajder
Podelite vest

Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da će taj pokret “apsolutno biti usmeren” na stvaranje velikog bloka na budućim izborima u okviru grupacije “Srbija protiv nasilja”.

Aleksić je za današnje izdanje lista Nova rekao da je “opozicija naterana od vlasti da se bori svim sredstvima, kako bi se skrenula pažnja na to da su institucije urušene i da se režim ponaša kao da je privatizovao državu Srbiju”.

Povodom blokade parlamenta, Aleksić je rekao da je opozicija “ima obavezu” da ne sedi tamo i pravi se da je sve u redu, već da uradi nešto što može dati rezultat.

“Smatramo da je izlaz iz krize u kojoj se Srbija nalazi sazivanje vanrednih parlamentarnih izbora koji bi se desili do kraja godine. Dok ne budemo dobili rok, datum, dok se predsednik Republike ovim povodom ne bude izjasnio, mi ćemo da nastavimo dalje sa našim aktivnostima, kako na ulici sa građanima Srbije, tako i u parlamentu”, rekao je Aleksić.

Oko buduće saradnje sa Narodnom strankom, čiji je funkcioner do nedavno bio, Aleksić je rekao da “to zavisi od Narodne stranke” koja će morati da se dokaže “na delu”.

Povodom slučaja “Jovanjica”, Aleksić je rekao da braneći prvooptuženog za organizaciju proizvodnje marihuane na tom poljoprivrednom dobru Predraga Koluviju, “režim Aleksandra Vučića brani sam sebe”.

“Moramo da budemo spremni da izađemo na ulicu, da pošaljemo javnu i medijsku poruku. Režimu da nećemo odustati, inspektorima da nisu sami”, kazao je Aleksić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x