Aleksić: Službe bezbednosti u Srbiji proganjaju opozicone lidere, formiraćemo specijalno tužilaštvo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Insajder
Podelite vest

Nosilac izborne liste “Srbija protiv nasilja” Miroslav Aleksić ocenio je da se Službe bezbednosti ne bave bezbednošću građana Srbije već proganjanjem opozicionih lidera i svih ljudi koji se protive režimu.

Aleksić, koji je nosilac liste zajedno sa Marinikom Tepić, je ocenio u sinoćnoj debati na N1, da je “korumpiranost režima Aleksandra Vučića uništila državne institucije i sistem vrednosti”.

“Formiraćemo specijalno tužilaštvo za korupciju i tužilačku policiju, ali ćemo sprovesti i preispitivanje svih veza sa kriminalom od strane nosilaca državnih funkcija, što podrazumeva i oduzimanje nelegalno stečene imovine”, istakao je nosilac liste “Srbija protiv nasilja”, preneo je Narodni pokret Srbije, stranka čiji je Aleksić predsednik.

Aleksić je pozvao građane da se zajedno 17. decembra izbore za Srbiju bez korupcije i nasilja i poručio:”Siguran sam da to možemo, imamo priliku i hajde da je iskoristimo”.

Prema njegovim rečima, tehnička saradnja sa ostalim opozicionim listama posle izbora je moguća, uslov je da nema saradnje sa režimom.

“Imamo različite poglede po nekim temama, ali možemo da se složimo oko najvažnije – da spasimo našu kuću od rušenja. To od nas građani očekuju i zato smo se u koaliciji ‘Srbija protiv nasilja’ ujedinili da se borimo protiv ovog režima, protiv nasilja i gradimo drugačiju političku kulturu”, zaključio je Aleksić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x