Aleksić: U Narodni pokret Srbije prelazi 90 odsto članstva Narodne stranke, koja je autokratska

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Miroslav Aleksić, Foto: (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)
Podelite vest

Doskorašnji potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je oko 90 odsto članova te stranke prešlo u Narodni pokret Srbije, koji će uskoro početi da prikuplja potpise za registrovanje političke partije koja će, prema njegovim rečima, biti proevropska građanska desnica.

“Od 126 teritorijalnih organizacija, 106 je pošlo sa mnom i oni će se uskoro iščlaniti iz Narodne stranke. Tamo je ostalo svega nekoliko formiranih odbora”, rekao je Aleksić za list Danas, komentarišući to što je Narodna stranka saopštila da su je napustila 264 člana zajedno sa Aleksićem.

Upitan o razlozima za napuštanje stranke, Aleksić je kazao da su to suštinska neslaganja oko koncepta i vizije stranke, kao i to što “Narodna stranka nije stasala u veliku i ozbiljnu demokratsku organizaciju u kojoj bi rukovodstvo bilo smenjivo”.

“Samo promene mogu doneti rezultat. Samim tim što nije postojala mogućnost promene rukovodstva, moja bivša organizacija više je ličila na autokratsku organizaciju u kojoj se ne poštuju demokratski principi i uvažavanje mišljenja članova po dubini koji su zapravo motor organizacije. Došli smo u situaciju da oni odbori koji imaju drugačije mišljenje budu smenjivani”, rekao je on.

Aleksić je naglasio da Narodna stranka nije “neprijatelj” novog Narodnog pokreta Srbije i da će saradnja biti moguća i dalje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x