ALGIERS se vraćaju u Beograd 11. oktobra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo
Podelite vest

U klubu Elektrpionir u Cetinjakoj 15,  grupa ALGIERS oržaće koncert 11. oktobra od 20 sati.

Jedan od najuzbudljivijih nastupa stranih izvođača koji se dogodio u klubu Elektropionir bio je koncert grupe Algiers. Od tada je prošlo četiri godine. Previše ako se bend pita, ali i publika. U isto beogradsko rokenrol utočiste vraćaju se 11. oktobra  sa svežom muzičkom pričom koju su ispričali na albumu “Shook”, objavljenom početkom godine.

Algiers crpe inspiraciju iz eklektične palete (gospel, bluz, rep, džez, R&B, metal, naracija), stvarajući haotični pečvork podstaknut perkusijama i sintisajzerima. Važe za bend koji je napravio jedan od najupečatljivijih kataloga poslednjih godina. Opisuju ih kao „naelektrisane i nepredvidive“ (The Observer), ali i „precizne, promišljene i moćne“ (NME). Oko Algiersa je okupljena grupa umetnika istomišljenika koji šalju jake poruke kroz svoju muziku. Često sa pesnicom u vazduhu.

“Shook” je četvrti album Algiersa, objavljen je za Matadors Records u februaru 2023, i impozantan je opus od 17 pesama. Najintezivniji je i najkompleksnijih album u dosadašnjoj karijeri sa impresivnim gostima iz sfere andergorund muzike. Okupili su all star ekipu: sarađivali su sa revolucionarnim savremenicima kao što su Zack de la Rocha (Rage Against The Machine), Big Rube (The Dungeon Family), Billy Woods, Samuel T Herring (Future Islands), Jae Matthews (Boy Harsher), LaToya Kent (Mourning [A] BLKstar), Backxwash, Nadah El Shazly, Deforrest Brown Jr (Speaker Music), Patrick Shiroishi, Lee Bains III i Mark Cisneros (The Make-Up, Kid Congo Powers).

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.700 dinara dostupne su na Tickets.rs i Ticket Vision prodajnim mestima do nedelje, 1. oktobra.

Od ponedeljka, 2. oktobra, ulaznice će koštati 2.000 dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x