Ambasador Marković: Srpski državljani u Turskoj su na bezbednom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (AP Photo/Bernat Armangue)
Podelite vest

Ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković izjavio je jutros, govoreći o posedicama zemljotresa, da nema ugroženih srpskih državljana u toj zemlji i da su oni na bezbednom.

On je rekao za televiziju Pink da su se srpski državljani koji su bili u oblasti Gaziantep, njih dvadesetak, “dislocirali” na druge sigurne lokacije u Turskoj ili su se vratili u Srbiju.

“Situacija je nepromenjana, nema naših građana na spiskovima stradalih ili povređenih”, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, već nekoliko dana nema nijednog poziva ambasadi ljudi u Turskoj ili iz Srbije kako bi je obavestili da je nekom potrebna pomoć.

On je naveo da je, prema zvaničnim podacima, u Turskoj do sada registrovano 29.605 stradalih u deset provincija koje su pogođene zemljotresom i skoro 90.000 povređenih, ali da brojevi nisu konačni.

Kako je naglasio, i dalje se traga za eventualno preživelima, navodeći i da spasilački timovi iz Srbije vredno rade na njihovom lociranju.

On je rekao da su neki investitori i izvođači građevinskih radova uhapšeni ili je izdat takav nalog, kao i da se hapse osobe koje su upadale u oštećene prodavnice ili one koju su napuštene.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x