Ambasador Turske: Srpski turisti će uskoro u Tursku putovati sa čipovanim ličnim kartama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj je rekao da će, kao dodatni vid liberalizacije putovanja, turisti iz Srbije u Tursku uskoro moći da putuju i sa čipovanim ličnim kartama, saopšteno je danas.

„Između naše dve zemlje već postoji bezvizni režim putovanja, a prema novom sporazumu koji će ući u proceduru uskoro, moći ćemo da putjuemo sa čipovanim ličnim kartama“, dodao je Aksoj i najavio predstavljanje Turske na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju, Tursku je prošle godine posetilo 85 odsto više srpskih turista u odnosu na 2020. godinu, dok je Srbiju posetilo 95 odsto više turskih državljana.

„Turska i Srbija imaju tradicionalno dobre odnose u sferi turizma, a ako bih mogao da sumiram odnose naše dve zemlje, rekao bih da je ovaj period kroz koji prolazimo najbolji u istoriji Srbije i Turske“, izjavio je ambasador Aksoj.

On je podsetio i da je od decembra prošle godine uspostavljena direktna avionska linija između Beograda i Ankare, koja ima za cilj da olakša svim srpskim turistima da stignu i do drugih turističkih centara Turske i posebno izdvojio Anadoliju.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x