AP: Jokić ponovo najkorisniji igrač – MVP NBA lige

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: (AP Photo/David Zalubowski)
Podelite vest

Košarkaš Denvera Nikola Jokić ponovo će ove sezone biti izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige.

Kako je danas prenela agencija Asošiejted pres, srpski centar će drugu godinu uzastopno biti MVP lige, “posle sezone u kojoj je ostvario istorijske brojke”.

Kako se navodi, NBA će u narednim danima objaviti odluku, najverovatnije ove nedelje. Takođe, vest o tome objavio je I-Es-Pi-En (ESPN).

Jokić je ove sezone postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u jednoj sezoni uspeo da postigne više od 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija, a takva dominacija uspela je da ubedi glasače da 27-godišnji srpski centar postane 13. igrač NBA lige koji je dva puta uzastopno osvajao nagradu MVP.

U konkurenciji za prestižnu nagradu bili su još igrač Filadelfije Džoel Embid i centar aktuelnog šampiona Milvokija Janis Adetokunbo.

“Neverovatno je šta je uradio. Znam da sam veoma pristrasan, priznajem od srca, ali MVP čak nije ni takmičenje. Ima još sjajnih igrača, ne kažem da nisu sjajni igrači, ali ono što je Nikola Jokić uradio ove godine, sa ovim timom, uz sve što smo morali da prođemo je neverovatno. Bio je dobar prošle godine, a ove godine je i bolji”, rekao je nedavno trener Denvera Majkl Meloun.

Jokić je ove sezone u proseku postizao 27,1 poena, uz 13,8 skokova i 7,9 asistencija. On je predvodio Denver do 48 pobeda u regularnom delu sezone, a ekipa je u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije izgubila u pet utakmica od Golden Stejta.

Prošle sezone u proseku je postizao 26,4 poena, uz 10,8 skokova i 8,3 asistencije.

Jokić je ove sezone u 19 utakmica imao tripl-dabl učinak, a sada ih ima 76 u karijeri. U konkurenciji centara, više ima samo Vilt Čemberlen – 78.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x