APV: Podnete krivične prijave zbog netačnih biračkih spiskova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Akcija progresivne Vojvodine – APV printscreen
Podelite vest

Članovi Predsedništva Akcije progresivne Vojvodine (APV) Aleksandar Jovanović i Bogdan Kolarski, podneli su danas u Osnovnom javnom tužilaštvu krivične prijave protiv N.N. službenih lica zbog sastavljanja netačnih biračkih spiskova.

Kako je navedeno u saopštenju APV, prijave su podnete protiv N. N. službenih lica Ministarstva državne uprave i Policijske uprave za Grad Novi Sad, zbog sumnje da su izvršili krivično delo sastavljanje netačnih biračkih spiskova, u nameri uticanja na rezultate izbora za odbornike Skupštine Grada Novog Sada raspisanih za 2. jun.

Jovanović je tom prilikom istakao da ovde nije reč o izbornoj krađi, već o manipulaciji biračkim spiskovima, “tako da se zapravo ne zna ko uopšte glasa”.

“Sumnjamo da ovo delo ima odlike organizovanog kriminala, o čemu je u javnosti već bilo reči. Za to neko mora da odgovara, a dok se ove stvari ne reše, nema razgovora ni o kakvim izborima”, naveo je on.

APV je prošle nedelje upozorila da je analizom javno dostupnih podataka utvrdila da je od aprila 2022. do decembra 2023. godine, tokom 20 meseci, u Novom Sadu registrovano oko 38.000 novih birača, odnosno po oko 50 dnevno. U istom periodu, prema podacima Uprave trezora u Novom Sadu, naplaćeno je svega 7.000 taksi za promenu prebivališta.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x