Ašanin: Zaraženo 7,6 odsto medicinskih radnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Timotic/MO
Podelite vest

Na bolničkom lečenju u kovid bolnicama širom Srbije je blizu 4.400 obolelih, dvostruko više nego pre mesec dana, a u 90 odsto slučajeva hospitalizovani pacijenti su stariji od 60 godina, rekao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS) prof. dr Milika Ašanin.

Ašanin je za RTS kazao da ne popušta pritisak na dve kovid bolnice – Infektivnu kliniku i Kovid bolnicu u Batajnici, i da je gotovo podjednak broj zaraženih koronavirusom koji imaju ispod i preko 60 godina, ali da su u 90 odsto slučajeva u bolnicama oni stariji od 60.

U Batajnici je trenutno 727 pacijenata, u četiri jedinice intenzivnog lečenja je 60 pacijenata, a na respiratoru njih 37.

“Tu nisu samo pacijenti koji imaju neke hronične bolesit, mada je njih preko 70 odsto, veći pacijenti koji su tu zbog operativnog lečenja – veliki broj njih su ortopedski pacijenti, hirurški, kardiohirurški, vaskularni, neurohirurški”, naveo je Ašanin.

Zaraženih ima i medju zaposlenima, a u ovom momentu je, kaže direktor KCS, odsutno 7,6 odsto medicinskih radnika.

Zbog pogoršanja epidemijske situacije, ponovo je u potpunosti u kovid režimu i Kliničko-bolnički centar “Doktor Dragiša Mišović”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x