Beograd dobio 225 Pančićevih omorika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tamara Simić
Podelite vest

Očekuje se da sadnjom ove srpske autohtone vrste četinara, emisija ugljen-dioksida bude smanjena za do 5,5 tona godišnje.

Zaposleni kompanije Nestlé Srbija posadili su 225 stabala Pančićeve omorike duž Bulevara Milutina Milankovića na Novom Beogradu, u okviru svoje globalne misije ozelenjavanja za bolji život lokalnih zajednica i očuvanje planete.

Ovaj drvored će tokom svog rasta godišnje apsorbovati u proseku do 5,5 tona ugljen-dioksida iz vazduha, gasa koji najviše doprinosi globalnom zagrevanju, a oslobodiće dovoljno kiseonika za godišnje potrebe 450 stanovnika.

Drvored Pančićevih omorika, autohtone vrste četinara koji će dostići visinu do tri metra, krasiće celu dužinu Bulevara Milutina Milankovića, što je oko pet kilometara – od ulice Tošin bunar do Vladimira Popovića. Nova, zelena donacija Nestlé-a Beogradu i Beograđanima vredna je više od 1,5 miliona dinara.

Zaposleni u kompaniji dali su svoj doprinos učestvujući u sadnji kao volonteri, a ceremoniji početka sadnje drvoreda prisustvovali su gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, najviši lokalni i regionalni zvaničnici Nestlé-a, kao i predstavnici Ambasade Švajcarske, NALED-a, Smart kolektiva, Federacije banaka hrane Srbije, Švajcarsko-srpske privredne komore, Fondacije Ana i Vlade Divac, Srpskog filantropskog foruma i drugih važnih korporativnih partnera.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x