Beograd Prajd šetnja kreće iz parka Manjež, ide do Skupštine i nazad u park

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/LazarCatt
Podelite vest

Beograd Prajd objavio je detalje šetnje koja će početi u 17 časova u subotu, 9. septembra.

Iz organizacije Prajda su rekali da okupljanje u parku Manjež počinje u 16 časova kada će biti otvoreni ulazni punktovi.

Ulazni punktovi se nalaze u Ulici Kralja Milana, kod hotela Moskva, na raskrsnicvi Resavske i Birčaninove, na raskrsnici Resavske i Mišarske i u Ulici kralja Milana sa Trga Slavija.

Na punktovima će, pored pripadnika policije, biti prisutno licencirano obezbeđenje, organizatori i volonteri, koji će se postarati da svako bezbedno pristupi šetnji i koncertima i dobije narukvicu neophodnu za šetnju.

Šetnja koja počinje u 17 časova iz parka Manjež, nastavlja Nemanjinom ulicom, Ulicom kneza Miloša, Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež.

Posle šetnje planiran je koncert sa početkom u 19 časova, na kojem će nastupiti Filip Baloš, Bejbi Motorola, Filarri, Tam, Dzipsii i Lazar Ćirković.

Najavljeni su, takođe, dreg nastupi (Bad Reputation, The Haus of Plastics, Hydra HGG), kao i DJ setovi & Vogue (Lea Davogić, Plesno udruženje “GROOVE”, TziTzi & greczei).

Organizatori naglašavaju, da tokom šetnje neće biti dozvoljene bilo kakve parole ili transparenti koji sadrže natpise koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama Beograd Prajda, a što uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju, mizogoniju i pozive na nasilje.

Beograd Prajd ove godine održava se pod sloganom “Nismo ni blizu”, naglašavajući da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom, i da se zahtevi Beograd Prajda nisu promenili od 2014. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x