Beograd: Rebalans budžeta i nova preduzeća, opozicija poručuje da je gradska vlast nesposobna

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Na dnevnom redu današnje sednice skupštine Beograda naći se rebalans gradskog budžeta za 2022, ali i osnivanje novih preduzeća mada poslove koji su im namenjeni već obavljaju postojeće firme.

Tu je i izmena Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022, kao i Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2021.

Odbornici će odlučivati o osnivanju javnog komunalnog preduzeća “Beogradski park” za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica, mada je briga o parkovima sada u nadležnosti “Zelenila Beograd”.

Među tačkama dnevnog reda je i osnivanje novog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu. Naplatu karata sada obavlja privatna kompanija Kentkart.

Više opozicionih odborničkih grupa najavilo je obraćanje javnosti isped Skupštine grada, neposredno pred sednicu koja je zakazana za 10 časova.

Konferencije za novinare najavile su odborničke grupe “Moramo – za dobar grad”, “Ujedinjeni”, “Bedem – Demokratska stranka” i Narodna stranka.

Šef odborničke grupe “Ujedinjeni” Mila Popović ocenila je da je reč o pokušaju da se sakrije da od velikog zaokreta i reforme Srpske napredne stranke, što je najavljivao novi gradonačelnik Aleksandar Šapić, nema ni traga ni glasa.

Šef odborničke grupe “Moramo – za dobar grad” Dobrica Veselinović je izjavio da rebalans budžeta pokazuje “nesposobnost gradske vlasti da reši glavne probleme”.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x