Pripreme za narednu Beogradsku košarku kliniku “Dušan Ivković” su uveliko u toku, a kako iz UKTS-a najavljuju medju predavačima trebalo da se ponovo nadju i dva istaknuta trenerska imena iz NBA lige.

“Beogradska košarkaška klinika” se od danas zove po Dušanu Ivkoviću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: UKTS
Podelite vest

Jedan od najčuvenijih seminara za košarkaške trenere u svetu, Beogradska košarkaška klinika, od sada će nositi ime legendarnog Dušana Dude Ivković, saopštilo je danas Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS).Kako se navodi u saopštenju, Beogradska košarkaška klinika je posle 20 godina postojanja promenila naziv odlukom Upravnog odbora Udruženja košarkaških trenera Srbije.

Protekle dve decenije Beogradska košarkaška Klinika okupila je sve srpske najznačajnije košarkaške stručnjake, a predavanja su držali vrhunski NBA treneri poput Grega Popovića, Lerija Brauna, Majka Dantonija Dona i Donija Nelsona, Dela Herisa, Sten Van Gandija…

Medju predavačima su bili i najistaknutiji evropski stručnjaci Etore Mesina, Aito Garsija, Djoan Plaza, Havijer Imbroda, Dimtris Itudis i drugi.

Kako se dodaje, zahvaljujući kvalitetu predavača, za čije dovodjenje je nemerljive zasluge, kao i za pokretanje celog tog projekta imao upravo Dušan Ivković, ovaj trenerski seminar je stekao ogroman ugled u svetu.

“Sve to Ivković je predano radio uz podršku UKTS kako bi se omogućilo što bolje stručno usavršavanje naših trenera što je smatrao jednim od ključnih faktora za dalji razvoj košarke na ovim prostorima”, navodi se u saopštenju.

Pripreme za narednu Beogradsku košarku kliniku “Dušan Ivković” su uveliko u toku, a kako iz UKTS-a najavljuju medju predavačima trebalo da se ponovo nadju i dva istaknuta trenerska imena iz NBA lige.

Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije i jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je 16. septembra u Beogradu u 78. godini.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x