Bez drastičnog povećanja školarina na visokoškolskim ustanovama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da ne očekuje drastična povećanja školarina za sledeću školsku godinu na visokoškolskim ustanovama.

Ružić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, naveo da u tom pogledu važi princip autonomije i da svaka visokoškolska ustanova ima prostora da poveća školarine, ali da se ne očekuju nikakva dramatična povećanja jer je u interesu svih da imaju što više studenata.

On je naveo da će biti blagog povećanja budžetskih mesta na fakultetima, pa će tako biti mesta za 18.098 brucoša na osnovnim studijama, na master studijama više od 6.000 mesta, a na doktorskim 785 mesta.

Što se tiče srednjih škola, mesta ima za 76.008 učenika, od čega je četvrtina u gimnazijama, precizirao je prvi potpredsednik Vlade, dodavši da broj mesta varira, ali da je sličan kao i prethodnih godina.

Ružić je, govoreći o dojavama o postavljenim bombama u školama, što je obeležilo prošlu nedelju, istakao da je najvažnije to da su sve one bile lažne, dodavši da ih je najviše bilo u Beogradu i da je resorno ministarstvo imalo odličnu koordinaciju sa MUP-om.

Postoji potreba da se nadoknadi nastava tamo gde je nije bilo, a o načinu nadoknade odlučuje svaka škola pojedinačno, objasnio je Ružić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x