Bez evakuacija škola za vreme polaganja male mature

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.P.
Podelite vest

Polaganje takozvane male mature ove godine će biti organizovano u upola manje školskih objekata, kako bi policija obezbedila adekvatnu kontrolu svih tih prostora i kako bi se izbegla eventualna evakuacija zbog lažnih dojava o bombama, piše danas list Blic.

“Ministarstvo prosvete i MUP Srbije napravili su specijalan plan na osnovu predloga i konsultacija sa Republičkom komisijom za sprovođenje  završnog ispita, usled zabrinutosti od pretećih mejlova koji već mesecima unazad stižu u osnovne i srednje škole na teritoriji naše zemlje kao i mogućnosti da se tako nešto upravo dogodi i na dan polaganja male mature”, navodi se.

Ispiti će biti održani u 522 umesto i 1.260 objekata pa će svršeni osnovci iz dve, tri ili čak i šest škola završne testove polagati pod krovom jedne obrazovne institucije.

Policija će pregledati sve škole u kojima će biti održana mala matura, nakon čega će ti objekti biti “hermetički zatvoreni” i niko neće moći da im pristupi.

Za vreme polaganja ispita policajci će obilaziti i nadgledati objekte, pa u slučaju dojave o bombi ti objetki neće morati da budu pražnjeni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x