Bilja Krstić: Novi spot za “Nišku Banju” je prava muzička razglednica Niša

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Milos Sarovic privatna arhiva
Podelite vest

Novi spot Bilje Krstić sa obradom popularne pesme “Niška Banja”, objavljen je 25. maja i već ima mnoštvo komentara. Naša populurna pevačica koja u interperaticiji neguje etno zvuk, odlučila se za pesmu iz svog rodnog Niša, a u spotu se pojavljuje mnogo njenih školskih drugova i prijatelja sa kojima je, uprkos tome što već dugo živi u Beogradu, i dalje u vezi. U susret gradskoj slavi  Svetih Cara Konstantina i carice Jelene, Bilja Krstić će sa Bistrik orkestrom 1. juna održati  koncert u Nišu na Letnjoj pozornici i ujedno obeležiti 20 godina Bistrika.

“Niška Banja” je jedna od najčešće obrađivanih pesama u Srbiji, a pevali su je mnogi, kako domaći tako i strani izvođači, o razlozima zašto je baš ovu pesmu izabrala, Bilja Krstić kaže:
“Već dugi niz godina razmišljam koju bih pesmu iz mog rodnog grada mogla da snimim za neki album  Bistrika. Ima prelepih starih niških pesama, njih bih volela da snimim na nekom posebnom albumu. Oduvek sam izbegavala najpoznatije pesme, one koje slove za najveće hitove, a zapravo sam negde imala na umu kako da, ako već imam najpoznatiju pesmu iz mog rodnog grada na albumu, napravimo aranžman da bude potpuno nešto atraktivno, drugačije ali da ne remeti pesmu”, kaže Bilja Krstić za Srbija vesti.
  Za novi album prvo je kontaktirala ćerku Dušana Cvetkovića, čuvenog glumca koji je autor  pesme “Niška Banja”, od nje saznala zanimljive podatake i dobila originalan tekst koji se nekada pevao.
“Probala sam da napravimo novi aranžman. Na kraju sam ipak odustala od te verzije, jer sam rešila da jednog dana snimim sve te pesme koje je komponovao moj čuveni Nišlija na jednom posebnom albumu i da mu tako Bistrik i ja odamo počast i zahvalimo za sve što je uradio kroz pesme i za grad Niš”, objašnjava Krstić.
Tako je snimljena ova verzija za koju je urađen i spot na poznatim lokacijama u Nišu i Niškoj Banji.
“Kao aranžeri se potpisujemo Miki Stanojević i čuveni Nišlija džez kontrabasista koji živi u Beču, Nenad Vasilić koji je dao poseban pečat, osmislio je i odsvirao celu bas liniju, a ja sam uradila vokalni deo aranžmana”, istakla je.
Spot za ovu pesmu, koji je objavljen sinoć  na njihovom YouTube kanalu je prava muzička razglednica Niša i sudeći po mnogobrojnim komentarima veoma se dopao Nišlijama.

“U spotu su moji dragi prijatelji, drugari i drugarice iz muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” Bane Radulović, Bata Zlatković,  Borivoje Mladenović Ćaba, Maca, Buca ( Spomenka Đokić) , Nena i Slavka,  a  pojavljuje se i moja najdraža profesorka klavira, Svetlana Ceca Dejanović.  Tu je i moj kum Jovan Mandić, i eto, to je jedan deo prijatelja koji su obogatili  ovu uspomenu u Nišu”, kazala je Bilja Krstić.

U realizaciji  spota pomogla je Turistička organizacija Niš , a takođe i  u organizaciji koncerta Bilje Krstić i Bistrik orkestra koji će biti održan  1. juna na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.
“Mnogo se radujem i jedva čekam da proslavimo Bistrikov jubilej 20 godina, obeležimo i gradsku slavu svetih cara Konstantina i carice Jelene i svi zajedno pevamo našu “Nišku Banju” i predstavimo spot”, zaključila je Bilja Krstić i pozvala sve Nišlije na koncert za koji se karte neće naplaćivati.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x