BIMAL grupa potpuno preuzela fabriku jestivog ulja BIMAL Sunce iz Sombora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen mojesunce.com
Podelite vest

BIMAL grupa iz Brčkog u BiH objavila je da je završila postupak potpunog preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL Sunce, i na taj način postala jedini vlasnik kompanije.

Ta kompanija je 2019. godine kao većinski vlasnik stekla neposrednu pojedinačnu kontrolu nad somborskom fabrikom ulja Sunce, sa namerom da postane njen jedini vlasnik.

“Cilj naše akvizicije je jačanje pozicije BIMAL grupe na Zapadnom Balkanu, te dalja konsolidacija industrije ulja u regiji”, rekao je predsednik Uprave STUDEN grupe i generalni direktor kompanije BIMAL Ilija Studen.

Naveo je da je u protekle tri godine fabrika BIMAL Sunce tehnički i tehnološki rekonstruisana, te je proizvodnja finalnog proizvoda dovedena na planirani nivo od 200 tona dnevno.

“U toku su dalje investicije koje za cilj imaju podizanje efikasnosti fabrike i proizvodnje koja je komplementarna fabrici BIMAL iz Brčkog”, rekao je Studen.

BIMAL Grupa će proizvodnjom u dve fabrike, u Brčkom i u Somboru, godišnje plasirati više od 250.000 tona poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća tržišta, kao i na svoja tradicionalna izvozna tržišta Turske i Bliskog istoka.

Takođe, kako je saopštila kompanija, viši proizvodni kapaciteti znače i čvršću poziciju na tržištu Evropske unije, gde BIMAL već izvozi svoje specijalne proizvode, kao i potpuno ostvarivanje potencijala izvoza na tržište jugoistočne Azije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x